Koftsvårigheter

Det är inte helt lätt att återuppta ett projekt man började på för flera månader sedan! Ett gott råd! Sticka klart så fort som möjligt. Eller skriv ner några vettiga anteckningar. Jag började sticka på en kofta (klicka på länken i inlägget för att se bilden)  i somras och har gjort klart bakstycket och ett framstycke. Sedan begav jag mig ut på resa och inget mer blev stickat. Nu har jag ägnat morgonen åt att försöka reda ut vilken beskrivning jag verkligen använde. Jag hade en beskrivning i DesignaKnit och en gjord i Garment Designer. Bägge två hade noteringar om vilken mönsterfil som skulle användas. Efter bläddrande och funderande kom jag fram till att det nog var anteckningarna i Garment Designer jag använde. Och så började jag sticka! Det gick såhär:

Halva stickninga avhakad!Och varför då? Jo titta på nästa bild.

Garnet löper inte som det ska genom släden.Garnet ligger inte som det ska genom släden!

Det här är något alla stickare råkar ut för ibland och speciellt om man är nybörjare, men som sagt man kan uppbenbarligen ha stickat i 20 år och ändå råka ut för detta. Vad som är viktigt när något konstigt händer är att försöka förstå varför det hände. Här hade jag inte stängt spaken helt vilket gjorde det möjligt för garnet att åka ur en bit in på varvet. Följden blev att resten av varvet hakades av.

Vad gör man? När man är precis i början är det alltid bättre att börja om helt! Händer något längre in på stickningen får man försöka lägga tillbaka maskorna, men det kan faktiskt hända att det är både lättare och snabbare att sticka om hela sycket! Man får avgöra från projekt till projekt och hur krångligt det är att få mönstret rätt med mera. Det beror säkert också på hur pilligt lagd man är. Jag är det inte så jag brukar sticka om!