DesignaKnit 8 har kommit

DesignaKnit 8 är nu släppt och idag har jag varit och köpt min uppgradering. Kvällen har jag ägnat åt att installera och bilda mig en första uppfattning om nyheterna. Och de finns! Allra mest på manualsidan skulle jag säga. Manualen som följde med DesignaKnit 7 var ju minst sagt bristfällig. Det var en mycket kortfattad beskrivning av hur man skulle göra olika saker, men gav definitivt inte någon större helhet när man försökte förstå hur programmet fungerade.

 

 

I DesignaKnit 8 har de reparerat den tidigare manualbristen och det med besked. Till varje del av programmet finns nu pdf-manualer på ca 250 sidor vardera. Dessutom finns en tutorial med videofilmer till varje del! Helt fantastiskt. Nu finns faktiskt förutsättningarna för att kunna lära sig programmet ordentligt.

Det kommer med ett större utbud av ytmönster också. Brothers Stich World och Silver Reeds orginalmönster följer med förutom några mönster som fanns med även i DesignaKnit 7. Man kan se småbilder även av plaggen så att man inte behöver ha i huvudet vad de heter hela tiden. Visst känner man igen en del. Standardmönster, som är det jag kunnat bäst i 7an är sig väldigt likt.  Jag tror i och för sig att min förtjusning beror på manualer och video-tutorials. Nu känner åtminstone jag att möjligheten finns att lära sig det här fantastiska programmet. För man kan göra väldigt mycket i det! Visste ni att man kan skanna bilder och konvertera till ytmönster? Det innebär att alla mönster  i tidningar kan man få in i datorn på det här viset. Man behöver alltså inte rita in dem igen. Här finns så mycket roligt att prova.