Vad pågår?

Ja det kan man fråga sig. Inte skriver hon i bloggen iallafall. Skämt å sido så ägnar jag mig åt att jobba och plugga. Och jobbet blir ofta mer än 40 timmar i veckan och så studier därtill. Det blir …….(många) timmar i veckan. Jag har just insett att jag glömt boka av tid för ledighet i almanackan. Jag borde ha planerat in någon en semestervecka nu ungefär. Men nu är det lite sent. Alltså hittade jag en alldeles tom, obokad vecka i mars. Där har jag skrivit ledig på hela veckan. Vad jag ska göra då vet jag inte men det ordnar sig säkert.

Stickmässigt så visar den här bilden väldigt bra vad jag sysslar med just nu.

bok, garn och sockor

Karin Kahnlunds bok måste jag förstås beställa när jag läste om den hos Surtanten.  Och den är verkligen en måstehabok! Så fina tröjor! Man blir inspirerad. Men varför de måste upprepa hela boken på engelska är mer än jag begriper. De kunde gärna haft mer material eller varför inte mer om inspirationskällan till de stickade mönstren. Nu fick jag bara veta att det var en herre som skapade vävmönster i skåne.

Sen är det sockor som gäller. Mitt egna nya par gröna sockor och ett påbörjat par får visa det. Jag har hunnit producera något femtal par sockor som har gått vidare till nya ägare utan att passera kameran. Men det finns ju en hel korg med sockgarn! så blir nog ett antal fler par före jul skulle jag tro. En socka är så lagom mycket för mig att sticka. Jag vet precis vad som ska göras och hur lång tid det tar. Vad som blir nytt är de olika mönster garnet ger. Viktoria är numer snäll och fördragsam och de allra flesta par blir helt felfria.