Ibland har man tur

I veckan fick jag tid över på en liten ort i norduppland. Tågen därifrån går inte så ofta så något behövde man fördriva tiden med. Jag hittade en liten butik som drivs av daglig verksamhet och där hittade jag dessa fingervantar.

Två par fingervantar

Det stod 10:- per par på prislappen och det är ju verkligen inte dyrt. Men när jag skulle betala så var det halva priset på allt. Alltså två par fingervantar för 10:-! Dessutom verkar de hemstickade. Visserligen inte av mig och det är ju lite så att det tar emto att köpa stickat, men ändå. Fingervantar har jag aldrig stickat och jag undrar om jag kommer att göra det.

Det ljusa paret är tunnare och fick genast göra tjänst under mina vanliga vantar när jag stod och väntade på det försenade tåget. Lilla orten har bara en perrong. Inget hus där man kan gå in och värma sig. Och det blåste isvindar!