En liten sockkatastrof

 

Såhär eländigt kan det se ut om man inte tänker sig för! Katastrof eller? Jag väljder att inte betrakta det som totalkatastrof utan ska visa vad jag gör för att reparera så att sockan blir användbar. Det första jag gör är att sätta i säkerhetsnålar i precis alla lösa maskor jag kan se. Det gör inget om det blir en bit ner. Här är en annan bild på läget.

Så här blev det när jag skulle ta av reåsrdelen  och förde över resårnålar till vanliga nålar. Sen stickade jag ju allteftersom. Det jag missade var att sätta om resårdelen till att INTE sticka resårmaskorna. Och så plötsligt hade jag ett stort hål i stickningen när jag lyfte av resårbädden. Jag fick ta av garnet och ta det till andra sidan hålet och sedan sticka klart till det läge på garnföranren som syns på bilden. Men först i med säkerhetsnålar.

Här är tån stickad.  Det första jag gör när jag tog av sockan från maskinen är att maska upp alla lösa varv. En maska i taget med en tungnål. När maskan var uppmaskad och inga lösa trådar hängde satte jag tillbaka säkerhetsnålen igen. Och så vidare  en maska i taget. Sen sydde jag ihop tån precis som vanligt. Bara det att när hålet kom fick jag ta nålen igenom maskan som satt på säkerhetsnålen istället för på skräpgarnet. Och såhär blev det:

Det syns inte! Alltså väl värt tiden det tog istället för att sticka om hela sockan.

Nödvändiga verktyg för en sockstickare är säkerhetsnålar och tungnål. Utan dem skulle jag stå mig slätt.