Stickar igen…

Våren har varit fylld av mycket jobb och mycket plugg. Ingen tid alls till stickning. Nu har jag semester och vädret är som det är så nu har jag grävt fram gammal stickning som jag började på förra våren.  Eller snarare sommaren ser jag när jag läser inlägget.

Det har sina sidor att lämna en halvfärdig stickning. Jag hade stickat bakstycket och ena framstycket, när jag tog fram stickningen. Första problemet uppstod när jag insåg att jag gjort två olika stickbeskrivningar i två olika program till koftan. Ett i DesignaKnit och ett i Garment Designer. Bägge beskrivningarna var försedda med handskrift som upplyste om vilket mönster det var i stickmaskinen och om hur kanterna skulle stickas. Det blev till att gräva djupt i minnet, men jag tänkte att eftersom jag köpt en uppgradering av Garment Designer i april 2011 och aldrig använt det programmet till stickning så var det rätt troligt att det var det programemt jag använt. Sagt och gjort jag satte igång att sticka det andra framstycket efter Garment Designers beskrivning. Såg ut att stämma rätt bra faktiskt.

Problem två uppstod när jag kommit en bit på framstycket.

Framstycket på stickmaskinen

Varvantalet där avmaskningen till framstycket skulle börja stämde inte med det andra framstycket och bakstycket! (och det var samma sak i bägge beskrivningarna, så det var inte där problemet låg). Det som redan var stickat var längre än stycket på maskinen. Som tur var hjälpte mig mönstret att räkna. Ni ser att det är rätt lätt att räkna mönsteromgångar och så kom jag fram till att jag hade stickat 20 varv extra utan att anteckna ett enda dugg om det!  Det hade ju varit snopet att upptäcka det när framstycke nr två var färdigt. Lärdommen är att alltid anteckna ALLTING. Framtiden får väl visa om jag är klok nog att följa detta.

I övrigt har jag insett att jag får svårt att åka på resårkursen på Sätergläntan i höst. Hösten kommer att bli väldigt full på jobbet och att ta ledigt en vecka är inte att tänka på. Därför nappade jag erbjudandet om att köpa instruktionsband från Kamalini Trentham som var i senaste Machine Knitting Monthly. Recension kommer senare i sommar när jag fått banden och börjat titta.