Färdig

Nu är jag färdig med både det ena och det andra. Semestern tog slut idag till exempel. Sen har jag blivit färdig med koftan jag skrev om sist.

Bildbevis:

Jag har haft rätt stora problem med de isydda ärmarna. På provdockan sitter de bra, men jag är tydligen smalare över axlarna än provdockan för på mig har det inte varit helt lätt att få till något vettigt. Jag har sytt in ett otal gånger och är ändå inte helt nöjd. Det är inte första gången jag gör en isydd ärm, men det är första gången jag använt Garment Designer för just en isydd ärm. Jag tyckte att stickbeskrivningen blev alldeles för mycket av ett symönster i sättet att forma ärmkulle och ärmhål.  I övrigt får jag väl vara nöjd med att vara klar.

Två resor har det blivit denna sommar. Först till Skottland där dottern tog examen. Sen tog sonen och jag en liten tur upp längs västkusten till en stad som heter Oban. Därifrån är bilden hämtad.

Nästa resa gick till Alsace med sambon. En vinresa.

Alla band jag skrev om i förra inlägget har kommit, men jag glömde fota så vi tar dem i nästa inlägg och hoppas att det inte dröjer flera månader innan jag kommer mig för med att skriva igen.