Stickbutiken stänger…

Ja, tyvärr stänger Sara igen Stickbutiken vid St Eriksplan i Stockholm sista augusti. Sorgligt, sorgligt. Men hon har 30% rabatt på garn vilket innebär att man kan få lite billigare kongarner. Detta var enda stället nära mig där jag kan känna på kongarnerna innan köp så det känns ännu sorgligare. Och så mister Kullerbyttan sin träffplats, vilket innebär att vi inte kan ha några träffar. Vi får väl försöka hålla kontakten och hoppas att vi kan ordna någon form av träffar någon gång per termin iallafall. Kom gärna med ideér!  Både på former som kan fungera när man inte kan ses kvällstid och om ni vet någonstans där man skulle kunna hålla till hur hyfsat centralt i Stockholm.

Jag var i alla fall tvungen att plocka upp några koner med Indicita. Frusen som jag är drömmer jag alltid om varma alpackatröjor/koftor om vintern. Sen vet jag ju inte om jag har tid att sticka något, men första förutsättningen är iallafall lite garn.

Det andra på bilden är videor och dvd. En massa stickkunskap med andra ord. I något nummer av Machine Knitting Monthly fanns reklam för att man kunde få köpa videor av Kamalini Trentham till ett billigt pris. Jag bestämmde att eftersom jag inte kommer att kunna gå på resårkursen i november så behövde jag ändå lite ny kunskap och tog mig råd. Det blir ju ändå inte helt gratis med frakten hit till Sverige. Kamalini var en mycket trevlig dam att göra affärer med och bytte till och med ut en video som inte fungerade mot en dvd helt utan kostnad. Och här finns verkligen en hel del att lära. Roligt är att det är en hel resårkurs för Brothers resåräbbdar. Allt från justeringar till dubbel jaquard. Här finns mycket kul att testa!

Och så kan jag berätta att koftan passar MYCKET bättre efter tvätt. Det slog mig att jag måste ha tvättat provlappen eftersom det är ett bomullsgarn och mycket riktigt, det blev betydligt bättre passform på koftan.