Tillökning

Här är delar av nykomlingen i stickmaskinsfamiljen här hemma. Det är en Silver Reed Sk 860 med resårbädd och gammal elektronikkoppling. Alltså en mellanstickare med 6,5 mm mellan nålarna. Samma som LK-150, men den här har mönstermöjligheter och resårbädd.Den gamla elektroniken består av två enheter, en EC1 som läser mönsterkort och en PE1 box där man kan läsa in fler kort i bredd, läsa in mönster från DesignaKnit (med rätt kabel) med mera. Det gör att man slipper ha en dator med DesignaKnit bredivd maskinen och dessutom inte behöver handla kabel om man inte vill. Jag har haft en PE1-box tidigare till min Silver Reed 580 (som jag sålde för några år sedan). Den boxen var senil. Återstår att se hur den här fungerar. Den går igång helt utan problem så den fungerar säkert inte sämre än min gamla. Idag har jag också varit och handlat ett litet batteri till minneskortet. Skadar inte om det håller minnet ett tag.

Jag har fortfarande inte provstickat. Tryckstången var så platt att jag inte ens vill provsticka innan ny är på plats. Den är beställd.

Jag har lite problem med reåsrbädden. Tryckstången sitter fast. Det är lite rost i en ände och nålarna där är lite rostiga. Troligen är det något som rostat fast. Har någon något tips på hur man får bort både rost och tryckstång tar jag tacksamt emot det.

EC1 läser mönsterkort av den gamla modellen. Och det fanns en överflöd av kort med maskinen. En hel del dubbletter. Så är det någon som har en Silver Reed eller Empisal 500, 560, 580 eller EC1 och vill ha lite mönsterkort så går det bra att höra av sig.

Här är dublettkorten. Så det finns en del som ni ser.

Det som har trasslat är att jag inte fick med mig alla delar till maskinen fast jag var och hämtade den själv. Först var det en sladd till PE1boxen. Den hittade säljaren och skickade. Och så var det uppläggningskammarna till resårbädden som inte kom med. Säljaren har hittat dem också och ska skicka dem. Jag blir lite sur på mig själv att jag inte upptäckte det när jag var där! Jag kan ju inte skylla på att jag inte kan det här med stickmaskiner direkt. Men som det ser ut så kommer den att bli komplett och fungerande inom kort. Jag får återkomma med rapport när den är testkörd.