Up and running – nästan iallafall

 

Bildbevis! Men nog har det varit lite småknöligt att komma såhär långt.

Jag inser att jag nog haft väldig tur förut när jag köpt begagnat. Varje gång har jag fått med allt och maskinerna har varit fullt fungerande. Den här gången har det varit lite anorlunda. Jag skyller inte på min säljare. Hon har med en ängels tålamod postat saker som blivit kvarglömda, men hon handlade också begagnat. Så den här maskinen är begagnad i andra led. Minst. Och det märks på den uppsjö av konstiga saker som finns med (och på sådant som inte är med). Till exempel har jag med flera verktyg och uppläggningskammar till en grovstickare! Var kommer de ifrån? För hon jag köpte av sålde alla sina maskiner nu och det var inte med någon grovstickare med i hennes annons.

Benställningen är också en lustig sak. Jag fick med en likadan till min Brother 970. Där fungerar den bra. Men till den här maskinen passar den inte rkigt. Ena skruvtvingen sitter på trekvart för att det är någon form av ”plopp” under ställningen på precis fel ställe. Och så var det förra gången jag testade med en Silver Reed på den minns jag nu. Resårtvingarna sitter i och för sig inte på samma ställe, men det blir så framtungt och kändes absolut inte bra när jag provade, så den får stanna på golvet ett tag till. Jag får väl skifta plats på maskinerna så min 970 får bo på benställningen och 860 på det stadiga bordet. Och så får jag hoppas på lite mer plats så jag kan skaffa ett till stadigt bord och ställa någonstans helt enkelt.

Resårbädden var lite rostig, men det gick att åtgärda med Autosol som Hasse på Brothershoppen rekommenderade. (Metallrengöring på Biltema). Nu ser den riktigt fin ut. Bägge bäddarna har nya tryckstänger och så har jag bytt ut lite snea nålar. Elektroniken ser ut att fungera bra. Har inte provstickat med den än, men det ska jag försöka göra. Så i slutändan blir det nog bra det här.

Och en bonus blev att jag äntligen kom mig för att köpa jag mig en gps när jag skulle ut och snurra på småvägarna på västkusten och det är nog det bästa jag gjort på länge. Helt fantastiskt att köra med! :-)