En hel del att glädjas åt (och lite fortsatt trassel)

Idag har jag ägnat dagen åt att plocka om stickmaskiner. Jag har tagit ner Brother 970 och satt upp Silver Reed 860. I tron att resåräbädden skulle fungera, men det visade sig att jag fått fästena till en standardmaskin istället för till 860n. Fästena är precis likadana som till 970 så det kan ju ha blivit någon förväxling. Jag får skicka dem tillbaka till säljaren och så får hon jämföra dem med dem hon har till sin 970. Har jag tur så finns de där! Annars blir det till ringa runt och maila världen över i jakt på nya.

Pallen till stickmöbeln är jag oerhört glad åt. Den rymmer väldigt mycket helt enkelt. Nu är den nästan helt full ända nerifrån.

Så var det dags att sätta upp alla delar och börja sticka. Men oj så trångt det blev med både Ec1 och Pe1 och då har jag inte tagit fram min lilla stickledare än. Den har jag tänkt använda till den här maskinen. Men var ska den stå?? Det roliga är att Pe1-boxen är så fräsch. Den ser faktiskt helt oanvänd ut. Den är inte senil heller som min gamla var, även om de här gamla apparterna inte är några minnesmästerverk. Fullt laddad kan den hålla ett mönter i upp till 7 dagar. Och den tar oceaner med tid att ladda. Jag kommer nog att använda min gamla taktik med att lägga alla mönster jag använder på minneskortet eller så får jag helt enkelt läsa in det igen.

Ec1 däremot skulle behöva en rengöring misstänker jag. Det blir mönsterfel. Helt klart mindre när jag läser in mönstret, men fortfarande blir det en rand. Jag saknar ett rengöringskort så om någon har någon idé om hur man skulle kunna göra utan det så hör av er. Jag tar tacksamt emot alla tips.

Garnet är Shetlandsull som jag fick med. Jag har stickat sådant garn med maskspänning 10 på standardmaskinen, men har nu provat på maskspänning 2 och 3 på 860. Det verkar bli riktigt bra. Mjukt och härligt efter tvätt. Men mönsterfelet måste bort innan jag kan sticka något plagg.