Mycket har hänt…..

Sen jag sist uppdaterade bloggen. Framförallt ser jag ett slut på studierna och då kommer jag att få mer tid för stickmaskiner och symaskiner. Något jag ser fram emot.

Jag var en sväng till Skottland i april. Där var kallt, precis som här, men några små blommor hade vågat sig upp ur jorden.

Här dröjde två veckor till innan några vågade sticka fram knoppen. Det låg fortfarande snö på marken när jag åkte härifrån. Inte mycket visserligen, men ändå.

I Skottland tar jag alltid en sväng förbi minst en bokhandel. I år blev det Waterstones på Princesstreet i Edinburgh. Där hittade jag Alice Starmores Book of Fair Isle Knitting och slog till direkt. Inget att tänka på där inte. Det visade sig vara en ameriakansk utgåva. Misstänker att det brittiska orginalet är slut sedan länge. Hur som helst är det en väldigt bra bok!

Hela våren har jag skrivit och skrivit och skrivit på min masteruppsats och nu är den klar. Jag har bara kvar att opponera på en annan uppsats och själva ventileringen (det vill säga uppsatsseminariet där man får stå till svars för vad man skrivit) och den är om två veckor. Den här helgen har jag känt mig otroligt ledig. Har dock ingen riktig ro att ta itu med stickmaskinerna. Nästa helg är jag återigen upptagen med uppsatsen jag ska läsa grundligt och ha synpunkter på till ventileringen.

På maskin hänger en stickning. En påbörad A-tröja. Jag stickade ju en sån i början av februari och kikade då igenom mitt garnförråd och hittade lite annat garn som skulle passa till en A-tröja och började. Och blev upptagen med skrivandet.

I vanlig ordning är anteckningarna minimala och jag har slutat efter bara en liten bit. Dessutom har jag gjort kilen åt ”fel” håll. Mycket förvirrande. Jag har ett minne av att stickade ett varv för långt. Och nu är jag helt förvirrad. Tänk att jag aldrig lär mig. Det är inte så många varv så jag tror att jag börjar från början istället. Eller tar fram min standardmaskin och låter den här vila ett tag.

Förra fredagen fanns ett upprop på den engelskspråkiga Silver Reedgruppen om att Silver Reed i England gav bort mönster om man skrev en kommentar så det gjorde jag. Och trodde att det kommer väl något per mail. Men det dök upp ett brev med tryckta mönster istället. 5 st varav tre är för stickmaskin!De tre till vänster på bilden.

De är visserligen gamla. (som det mesta andra i den här branschen), men ändå. Tryckta stickbeskrivningar för stickmaskin!! Har ni några sådna förutom sådana som finns i böcker eller tidiningar? Jag har ett sedan tidigare och det är en översättning Stickbutiken gjorde av en del beskrivningar som förekom i Modern Machine Knitting.