Den stickar….

Här kan du läsa om den KG-släde jag skaffade för länge sedan. (bilden syns inte förrän man klickar på länken). Jag fick den aldrig att fungera riktigt och la ner det hela eftersom studierna tog min lediga tid.

Nu är jag färdig med uppsats och kan vara helt ledig på en ledig dag och grävde fram paddorna. Just nu har jag nämligen två. Den gamla och så en nyare modell som jag skaffade mig för någon månad sedan.

Och den nyare fungerade helt utan problem! Den äldre verkar inte helt sams med min stickmaskin, men det kan vara föraren det är fel på också. Ny tryckstång har jag också införskaffat sedan det förra misslyckandet. Långsamt och värdigt stegar den fram över bädden och låter som man har ett tåg i rummet, men den stickar. Så här blev provlappen.

Först la den upp. Sen stickade den 2×2 resår och sedan ett mönster med aviga och räta maskor. Till sist maskade den av! Under tiden kunde jag sitta utanför i solen. Problemet är att den låter väldigt mycket. Sambon sitter i samma arbetsrum. Han blir nog inte helt lycklig om jag kör igång paddan. Man får väl sätta den att sticka när vi är på jobbet helt enkelt. Det blir nog plagg i raka stycken.