Att sticka spets

Världens bästa maskin för spetsstickning är en Brother standardmaskin. Titta på de här proverna

 

 

Bägge garnerna är mycket tunna. Det översta är en blandning mellan lin och bomull och det röda, understa, är ren bomull. Titta på det översta och notera antalet tyngder. Två vanliga små kantvikter, inga tunga speciella tyngder.

Varför är det här så speciellt kan man fråga sig. Jo den som stickat spets på en standard Silver Reed ser skillnaden. Försök att sticka med bomullsgarn där. Jag har inte lyckats något vidare kan jag säga. Det tar visserligen längre tid att sticka spets på en Brother, men det blir så otroligt mycket bättre. Sen gillar jag själv konceptet med två separata slädar + elektroniken som skriker åt mig om jag råkar köra fel släde ut på bädden.  Bra för en virrpanna som mig.