Att sy medeltida skor

Idag har jag återupplivat lite av mitt gamla intresse att sy medeltida skor. Inte för att jag själv har sytt. Det sätter min onda axel effektivt stopp för, men jag har haft kurs för Eva i Stäket med dotter. De tänker åka till medeltidsveckan i Visby, iförda medeltida kläder och egenhändigt tillverkade skor. De hann inte riktigt färdigt idag, men det är ju ett tag kvar till augusti.

medeltidsskor_blogg Här ser ni Eva som syr så det ryker. Längst fram i bilden ser ni skohögen som består av mina egna skor. Det finns bättre bilder av dem på min websida. Där kan man se dem snyggare uppställda och det finns en liten presentation av några olika modeller.

Det är egentligen inte speciellt svårt att sy medeltida skor. Man kan lära sig stygn och teknik på ett par dagar. Som tack för besväret får man ett par unika skor  att bära till sin medeltidsdräkt. Det är väldigt skönt att gå med  dessa skor i naturen också. Det känns som att gå barfota utan att det sticks. Inte så dumt för oss som gillar att knalla omkring utan strumpor och skor. Asfalt är inte lika underbart.

Den stora fördelen med att sy själv är ju också att man kan sy ett par till…..