Vinlådor behöver också säkerhetsbälte

utsikt över Toscanskt landskap.

utsikt över Toscanskt landskap.

Många av er förstår säkert vad jag har varit när ni ser den här bilden. Just det Toscana i Italien. Det är ett oerhört vackert landskap med böljande kullar, olivlundar och vinodlingar. Där finns också mängder med små medeltida byar med trånga gränder och storståtliga kyrkor. Den här bilden är tagen utanför den lilla byn Pienza. Visst är det fint!

Lutande tornet i Pisa.

Lutande tornet i Pisa.

Vi har också varit i Pisa och tittat på det lutande tornet. Och oj vad det lutar. Det började luta redan när det bygdes och de stackars byggmästarna har gjort försök att kompensera lutningen allteftersom byggnationen pågick. Överst på tornet placerades en klockdel som är mer upprätt än resten. Det är också flaggan på toppen.

Glassbutiken som vunnit världsmästerskapet i glasstillverkning.

Glassbutiken som vunnit världsmästerskapet i glasstillverkning.

Här har vi Glassbutiken med stor G! Den ligger på torget i den lilla staden San Gimignano och har man vägarna förbi så får man inte missa den. Det fanns hur många glassorter som helst. Säkert 30-40 st olika smaker. Jag som bara kan äta sorbet är van vid att jag har max två sorter att välja bland. När jag frågade vad som var sorbet i den här butiken fick jag veta att sorbet var alla de som var fruktbaserade. Oj, oj, vilket dilemma jag fick det var nämligen minst 10-15 sorters fruktsmaker. När jag väl hade valt mina tre kulor var det bara att njuta. Jag har aldrig i hela mitt liv ätit en godare sorbet.

Det har blivit mer vin och glass än stickat. Hur jag än spanat har jag inte kommit närmare något stickat än såhär:

Stickat på marknaden i Florens.

Stickat på marknaden i Florens.

Det här ståndet hittade jag på en marknad i Florens. Fast för att vara helt ärlig behöver inte garnförrådet fyllas på så värst mycket.

Ja och hur var det nu med vinlådorna och säkerhetsbältet? Vi flög ner och åkte buss hem. Mycket bra om man vill kunna handla med sig lite vin för att förgylla kommande månader med. Det blev ju också lite besök på vingårdar och i vinbutiker.  Men det kränger en del när man far över alperna så då är det bäst att spänna fast lådorna precis som vi spänner fast oss själva. Man vill ju inte att de ädla dropparna skall spillas innan man är hemma. Lugn bara, alla lådor är inte mina.

Vinlådorna har säkerhetsbälte för att inte fara iväg.

Vinlådorna har säkerhetsbälte för att inte fara iväg.