Nya prylar

Arbetsbänk från Jula

Arbetsbänk från Jula

Nu har jag semester och tid att skaffa nya prylar. Detta föranledde ett besök på Jula igår. Jag behövde hitta någon bra möbel till min sockstickningsmaskin Viktoria. Jag hittade en arbetsbänk för inte allför mycket pengar och ägnade sedan förmiddagen idag till att skruva ihop hela härligheten. Men… jag är inte helt nöjd. Arbetsbänken består av två delar som man skruvar mot varandra. Det är meningen att man ska kunna spänna fast träbitar menllan de olika skivorna. Man jag skruvade ihop och satte sedan Viktoria på den. Skivan som maskinen sitter på blir nertyngd och lutar därför nedåt. Hon väger ju några kilo den goda stickmaskinen. Och jag tycker inte att hon sitter fast som hon ska heller. När jag stickar måste jag hålla emot ibland. Har någon något bra tips tar jag tacksamt emot det.

sockböcker och en html-bok

sockböcker och en html-bok

Något som gläder mig när jag läser andra bloggar är att det finns fler bokfrälsta varelser än jag själv. Just nu är jag rätt insnöad på sockor och då blev det några extra sockböcker till bibliotketet. Och en bok om HTML. Sockböckerna är alla mycket bra. Inhandlade på Adlbiris. Vintage socks och Sock innovations är nog de som är allra bäst. Fast allt beror ju på vad man är ute efter.

Det här med böcker är en sak för sig. Jag vill gärna ha minst en bok om något jag ägnar mig åt. Gärna tre om det finns. Jag skyller på mina föräldrar. De arbetade bägge i bokhandel innan jag föddes och min pappa arbetade hela livet med böcker på bokförlag. Jag är uppfödd med korrektur och massor av böcker. Böcker kan jag impulshandla! Det händer aldrig med kläder kan jag säga.