Inte min dag idag

Idag har jag inte lyckats så värst bra med det jag företagit mig. En av förtretligheterna var socka nr 2. Efter att ha repat upp förra försöket satte jag igång med förnyad kraft. Efter inte så många varv var det tvärstopp. Viktoria gillade visst inte mitt sätt att veva upp garnet. Ta av stickningen och ta fram nystapparaten och nysta om. Plötsligt hoppar det blivande nystanet av och for iväg ner på golvet! Det har jag aldrig varit med om förut. Bara att sätta igång och dra upp garnet igen och veva upp till ett nytt nystan en gång till.

Så äntligen dags för sockstickning. Mudd utan missöden, flytta över från resårskivan till cylindernålar går utan missöden, första halvan av hälen går utan missöden, sedan när jag ska börja med andra halvan hoppade en maska av. Jag fortsatte ändå. Stickade foten och sedan dags för tån. Fy vilket krångel. Långsamt, långsamt gick det. Tappade nog egentligen bara en maska. Jobbet var att få maskorna att sticka ordentligt. Alltså att ha tyngderna på rätt ställe. Det fortsatte krångla på andra halvan av tån. Där brukar det vara enkelt att sticka. När jag äntligen fick av sockan från maskinen var det dags att granska förödelsen. Det blev fyra säkerhetsnålar i avhoppade maskor. Det går faktiskt att fixa en hel del i efterhand. Tur det.

När jag så skulle fota till bloggen behagade kameran medela att den var utmattad och behövde bli matad från väggen. Jag var också utmattad. Och detta inlägg blir utan bild.