Kofta på gång

Jag har ägnat senaste veckan åt att försöka åstadkomma ett koftmönster med DesignaKnit. Jag använder den japanska notationen att sticka efter. Där fick jag också repetera en del, men jag måste säga att jag tycker om det till stickkbeskrivningar. Lämnar tekniken till mig men ger den hjälp man behöver med matten.

Här är en bild på bakstycket. Jag gör ett mönster av vridna maskor ovanför armhålet. Då borde det bli lite som ett ok har jag tänkt. Till min stora förvåning var det kul och går rätt fort att göra detta mönster för hand. Jag har knappt gjort något sådant förut. Jag brukar vara så lat att jag bara vill göra mönsterstickning med hålkort eller elektroniken. Det kan ju ha att göra med maskinen. Den här koftan stickar jag på LK-150 som är en mellanstickare med 6,5 mm mellan nålarna. Nu var det länge sedan jag använde denna maskin, men jag blir alltid lika glatt överaskad när jag gör det. Det är så otroligt lätt att sticka med den.

Bakstycke till kofta.

Bakstycke till kofta.