Ännu fler böcker…

Och så föll jag i fällan igen och skaffade två böcker till. Den här gången är det ingen som handlar om stickning.

Två nya böcker till biblioteket

Två nya böcker till biblioteket

Den ena handlar om att sy medeltida kläder. Den har funnits på min önskelista rätt länge, men är lite dyr. Nu när jag har den förstår jag alla andras förtjusning i boken. Den är helt enkelt helt fantastisk. Går igenom en mängd olika saker hur man formar medeltida kläder utan särskilda mönster. Jag har en annan bok om att sy renässanskläder som är lika bra. Nu saknar jag bara en lika bra bok om 1700-tals kläder.

Den andra boken är en helt ny bok om att sy så kallade waldorfdockor av Karin Neuschütz. Jag har ett lite speciellt förhållande till just dessa dockor. Jag har ju själv gått i waldorfskola fast på min tid syddes inga dockor i årskurs 6. Jag mötte en docka en julbasar ett år. Kan ha varit 1973 eller något sådant. Jag blev omedelbums stormförtjust i dom, men på den tiden kunde jag inte tänka mig att sy alls. Men så när jag själv fick barn blev lusten att göra dockor stor. Och dockor blev det. Massor. Så många att mina egna barn blev översvämmade och jag började sälja. Sedan tröttnade jag och sedan dess har det bara blivit en och annan docka. Ofta efter mönster från Joys Waldorfsdolls. Baby Tim är nog den senaste dockan jag sytt. Nu har han inte babykläder eftersom han fick rycka in och spela Bilbo i en dockteater. Baby Tim är sydd efter ett av Joys mönster.

Baby Tim uppklädd som Bilbo.

Baby Tim uppklädd som Bilbo.