Distraktioner

Apliljox har fastnat i släktforskning och själv vandrar jag i html-djungeln. Vad har hänt?

Min hemsida är gjord med ett program som heter Dreamweaver. Men nu ligger det programmet på en dator jag inte använder så mycket. Jag har också insett att jag behöver lära mig lite html-kod för att själv kunna göra en del ändringar och slippa utnyttja min sambo hela tiden. Den trogne läsaren av denna blogg har ju också noterat att jag inköpt en bok för ändamålet. Men blir det av att man sätter sig själv? Nej, inte jag iallafall.

När kurskatalogerna från studieförbunden började droppa in i brevlådan hittade jag en distanskurs i att göra hemsidor genom att skriva kod själv. Det var ju precis vad jag sökte så jag anmälde mig och kastade mig rakt in i kodning, ramar, tabeller och CSS. Den första insikten var att mina hemsidor kunde jag själv koda lika bra efter första avsnittet i kursen.  Svårare än så är det alltså inte. Min bedömning nu är att det tar ungefär lika lång tid att lära sig ett program som skriver html som att lära sig koda själv.

Jag har upptäckt att det ligger massor med utmärkt material ute på nätet i ämnet så om ni själva vill göra en hemsida så är det bara att sätta igång.

Ninetnets sida är helt suverän och en riktig guldgruva. Här finns allt.

Annika Tigers nybörjar html-sida är också mycket bra. Med dessa två sidor kommer man väldigt långt. Räcker gott och väl till en hel hemsida skulle jag tro.

Veckans kursdel handlar om bildredigering. Här fick jag tips om Multimediabyråns kurser . Här finns både gratis bildbehandlingsprogram att hämta och massor att lära sig om fler olika program. Jag kan rekommendra att ni tar en liten titt under ljud också. Där finns lite kul om bland annat ljudredigering.

Under de tre veckor kursen pågått har jag nästan börjat drömma om kod, layout med mera så ibland måste jag rensa huvudet och sticka lite. Idag har jag stickat en ärm.

En ärm stickad och ligger tillsammans med bak- och framstycken.

En ärm stickad och ligger tillsammans med bak- och framstycken.