Jag kan sticka spets!

Jag gjorde som Linda sa och placerade spetsläden på förlängningsskenan. Efter några försök fick jag till det. Jag kan sticka spets! Det var hur enkelt som helst med Brothern. Dessutom säger databoxen hela tiden till vilken släde jag ska använda. Efter ett tag märkte man också hur nålarna skulle stå när det var dags att sticka dem. Och det bästa av allt är att det fungerar med min axel så nu ska det nog bli spetsjal. Kan vara bra projekt att börja med.

Två olika spetsmönster.

Två olika spetsmönster.

Jag har inte haft någon spetlsläde till min elektroniska Silver Reed, däremot har jag en till min hålkortsmaskin (Empisal 360). Där har jag kunnat konstatera att enkel spets har gått bra att sticka, men inte den avancerade spetsen. Det här med att ta ut garnet och sedan komma ihåg att sätta tillbaka det och ändra inställning på väljaren är tydligen för avancerat för mig. Det slutar alltid att jag får hela härligheten på tårna. Det har grämt mig väldigt mycket eftersom jag har ett hålkort som jag köpt speciellt för jag ville sticka en kofta med det mönstret. Nu får jag se om jag kan få in det mönstret i brothermaskinen på något sätt. Det blir också ett projekt att klura på.