En oväntad lösning på ett sladdproblem

En seriell Brotherlink 5 för att koppla ihop dator med stickmaskin

En seriell Brotherlink 5 för att koppla ihop dator med stickmaskin

Ibland kan saker och ting lösa sig på de mest förunderliga sätt. Med min 970 följde en kabel för att koppla ihop stickmaskin med datorprogrammet DesignaKnit. Men…. min bärbara dator har ingen serieport. En adapter är första tanken. Efter lite mer läsande visar det sig att kablen är petig och bara vissa adaptarar fungerar. Dyr är den rackans specialadpatern också. Nåja, jag hade en adapter som dög åt ett symaskinsprogram så jag tänkte prova med den först innan jag beställer något.

Då kommer nästa problem. Hur gör man? Manualen till stickmaskinen beskriver uppkoppling mot en speciell diskettstation och en annan form av lagring, cartridge, men inte ett ord om hur man gör med dator. Manualen till DesignaKnit beskriver noga hur man sätter fast stickledarateraljerna, men inte ett ord om överföring. Jag gör ett försök att själv tänka ut hur man gör men misslyckas. Skriver då och frågar på Yahoos engelskspråkiga epsotlista för Brothers stickmaskiner. Och jag får svar…. på svenska av M upp i norr. Hon har samma stickmaskin som jag och får inte heller överföringen att fungera. Men av en annan orsak. Hon har en helt ny usb-kabel nämligen. Hennes gamla program vill ha en äldre seriekabel och eftersom hennes dator faktiskt har en serieport som gjorde vi ett kabelbyte. Och tänk, nu fungerar det för oss bägge två!  Håll med om att det är fantastiskt! Så hurra för internet och epostlistorna!