Det gäller att se upp

En provstickning med prickmönster och sneda ränder

En provstickning med prickmönster och sneda ränder

Igår laddade jag över två mönster som jag gjort tidigare i DesignaKnit och satte sedan igång med att provsticka. Det gråa garnet satte jag som huvudgarn och det blå som mönsterfärg.  Det första jag upptäckte var att jag fick jätterundlar. Då kom jag ihåg att sist jag stickade hade jag satt på variationsknapparna Dubbel längd och Dubbel bredd. Mycket riktigt när jag gick in under Mönstervariationer i huvudmenyn fann jag dessa knappar på. Jag slog av dem och ni ser att prickarna blev mindre som ni ser. Men jag tyckte att det var lite märkligt att grått blev mönstret när jag hade det som bottenfärg. Mina funderingar var att Brothermaskinerna kanske gör annorlunda än Silver Reed. Har för mig att jag läst någonstans om att klippa om hålkort. (Vilket  är helt onödigt. Det är ju bara att byta plats på garnerna) Det slog mig inte förrän i natt att jag troligen också hade på Negativ-knappen. Och mycker riktigt. När jag kollade så var den på.

På sätt och vis är det bra att maskinen minns. Iallafall när man håller på med en stickning och bara gjort uppehåll. Men det är lite farligt också. Jag skulle vilja ha en liten symbol någonstans i displayen när någon variation är påkopplad så att man åtmintone blev medveten om det. Men någon sådan liten symbol har jag inte hittat. Här gäller det alltså att hålla tungan rätt i mun och hålla ordning på sina knappar och mönster när man ska börja på något nytt.

Finns det någon mer där ute som har en Brother 970 så har jag och M (som jag bytte kabel med) startat ett forum för Brother 970-ägare. Tanken är att utbyta erfarenheter och kunna få hjälp. Vi är naturligtvis också lite nyfikna på hur många 970 det finns runt om i landet. Klicka här och gå in och registrera dig!