Advent

lykta och adventsljusstake i vardagsrummet

lykta och adventsljusstake i vardagsrummet

Så har det blivit advent även i detta hus. Idag har jag plockat fram och placerat ut ljusstakar, advenststjärna och lyktan på bilden. Riktigt mysigt trots gråvädret utanför.

Jag har förlängt helgen med en extra ledig dag. Helgen har varit tämligen intensiv. Jag har flyttat upp sonen från Ronneby och det blir några mil att köra härifrån Uppsala. Jag gav mig av i lördagsmorse med en hyrd liten lastbil. Ner, inga problem alls. Väl nere väntade sonen med några vänner och bilen packades raskt med de möbler som skulle med  och kartonger med annat. Söndag morgon ägnades åt lite flyttstäd och så for vi. Lite sol och fint nere i Blekninge. Men sedan kom dimman! Och vilken dimma. Periodvis såg vi knappt bilen framför. Sonens prylar lastades av i Stockholm med hjälp av tillskyndade kusiner, faster och farbror. Sedan fortsatte jag sista biten mot Uppsala. Vid sju-tiden närmade jag mig stan. Jag svängde av från motorvägen på det vanliga stället, men var fanns stan. Alla ljus som brukar lysa fanns inte. Det låg bara ett kompakt mörker framför mig. Är det strömavbrott var min första tanke, sedan insåg jag att stan låg insvept i den ogenomträngliga dimman.

Jag forsätter mitt provstickande på 970-maskinen och har alvarliga funderingar på att sortera om i garnskåpet. Det är så irriterande att inte hitta garn jag vet finns. Här är två små provlappar från förra veckan. Man kan undra när jag ska ta mod till mig och lägga in en modell och komma igång med tröjstickning?

mönster och omvända färger

mönster och omvända färger