Sedvanlig decemberpanik

Varje år får jag panik i december över allt jag tänkt göra och ge bort i julklapp. Varje år hinner jag inte allt och får dessutom sitta och sy och sticka natten till julafton. Varje år bestämmer jag att nästa år ska jag börja tidigare och så tas hela historien om från början….. för jag kommer aldrig ihåg att jag ska börja i oktober. När ska jag lära mig?

Lite nya böcker eller snarare häften ramlade ner i brevlådan i början av veckan. De var efterlängtade för de har varit på väg två veckor från England och jag hade nästan börjat tro att de hade försvunnit någonstans.

Fyra häften från Diane Bennet

Fyra häften från Diane Bennet

Två häften om DesignaKnit. Jag hoppas få bättre kläm på det programmet. Diane Bennet förklarar mycket bra och det var efter att ha läst en artikel om standardmodellerna av henne som jag faktiskt begrep den delen av programmet. De två andra hätena är en users guide till Brother 970 och ett häfte om att brodera med brodermaskin på stickat. Jag blev lite besviken på Users guide. Den hade några små sidor i början och slutet om 970. Resten var skrivet för de andra elektroniska brothermaskinerna. Säkert tänkt så att man skulle få det specifika i början och slutet och sedan det som är gemensamt i mitten, men det blev inte helt bra. Brodera med maskin vet jag många som gör och en hel del av oss som stickar på maskin verkar syssla med sömnad också. Jag tycker att det skulle vara kul att föra samman de båda intresserna. Häftet ser ut att ha en del bra synpunkter och tips. Vi får se när jag läst lite bättre.

Blått nystan Delight.

Blått nystan Delight.

I onsdags var jag på stickträff med Kullerbyttan i Stockholm och träffade ett nytt garn. Drops Delight. En i gruppen hade stickat upp provlappar på stickmaskin av det här garnet och det fungerade mycket bra för stickmaskin. Dessutom är det introduktionspris nu. 25:- nystanet året ut. Man är ju inte bortskämt med ett garn som fungerar bra i stickmaskin och som finns i hemmabutiken så det blev ett antal nystan till. Kika här för information och färgkarta. Maskstorlek 8 verkar fungera bra.