Böcker…

Jag håller på att rensa upp för att få lite ordning i mitt arbetsrum. Jag har haft många böcker liggande i högar på golvet och nu var det dags att rensa upp i hyllorna för att se om allt gick att få in. Då hittade jag ett par böcker som faktiskt innehåller en hel del om maskinstickning. Brita Wassdahls Stickbok och Inez Svensson Formgivarnas stickbok. Utgivna 1987 respektive 1986.

Två böcker som innehåller en del om maskinstickning

Två böcker som innehåller en del om maskinstickning

Att Formgivarnas stickbok innehåller en del om maskinstickning är inte så förvånande egentligen. Många som lever på att designa och sälja stickat använder stickmaskin så det finns lite tröjor och koftor. Brita Wassdahl har ännu mer maskinstickning med. Här finns sockor, mössor och vantar. Mycket snygga faktiskt. Sedan finns kragar och tröjor och de ser ut som saker och ting gjorde på 80-talet. STORA axlevaddar. Modellerna ser mer ut som hockyspelare än vanligt folk ikädda finkoftan. Bägge böckerna förutsätter att man kan sticka på maskin, men speciellt i Wassdahls bok finns mycket att hämta.