Gott Nytt ÅR

Gott Nytt År alla läsare!

I mellandagarna har jag varit upptagen med att försöka få lite ordning på min halva av arbetsrummet. Där finns min stickmöbel med en stickmaskin uppsatt på en sida och sedan ett bord för symaskin på den andra sidan. Viktoria står framför fönstret. Vad som har hänt är att det har svämmat över med saker. Fler böcker som inte fått plats, dålig organisation på saker som har en tendens att bara samlas på sybordet så att jag inte kan använda symaskinen när jag vill. Alla mina stickmaskinstidningar låg i en hög på golvet eftersom det flyttade in garn där de låg.

Fullständigt ohanterlig bokhylla.

Fullständigt ohanterlig bokhylla.

Så här såg det ut förut.

Så här såg det ut förut.

Ja, ni ser nog med egna ögon. Jag har länge varit på jakt efter någon möbel som skulle kunna vara praktisk, men så lätt är det inte. Men i somras när vi var på IKEA och letade kontorsstol till sambon hittade jag bordet Galant och en hylla som heter Mikael och som var tänkt att ställa ovanpå bordet Mikael. Galant finns i flera varianter så jag har mätt och mätt, och funderat och funderat. Så här blev det:

Bord och hylla från Ikea, de gamla hurtsarna ärkvar.

Bord och hylla från Ikea, de gamla hurtsarna ärkvar.

Och såhär ser den förut så ohanterliga hyllan ut:

Betydligt bättre plats i hyllan och runt om den.

Betydligt bättre plats i hyllan och runt om den.

Hurtsarna har jag behållt. Det verkar inte vara på modet med vettiga lådor just nu så mina gamla får duga trots att de är fel färg. Funktion är viktigare än färgen har jag resonerat. Nu återstår bara att transportera ner en låda med gamla pärmar till källaren och att bli av med allt förpackningsmaterial bord och hylla kom i.