En ny insikt

Jag har slagits av en ny insikt idag. Tröjor är varmare än koftor. Iallafall verkar alla min koftor vara för kalla för denna kyla. Även min allra varmaste stickad i shetlandsull. Måste vara öppningen mitt fram som är skillnaden. Nu har jag letat upp stora ute-tröjan som jag brukar ha på höstarna och äntligen blev jag lite varmare. Sockor på fötterna är inte heller så dumt.

Ett tag höll jag värmen genom att sticka på en av tröjorna som skulle blivit julklappar. En tröja är färdig, men yngsta dottern hann smita iväg med tröjan på sig innan jag hann ta fram kameran. Jag hoppas kunna fotografera nästa tröja innan den vandrar iväg till äldsta dottern.

Jag har hittat ett nytt stygn på min symaskin och med det kan jag sy ihop stickat så att det blir snyggt! Jag har försökt leta efter en bild men inte hittat någon. Det ser ut som ett sick-sackstygn men lite på sne. Husqvarna kallar det för elastisk söm och har man en husqvarna symaskin med sömnadsguide kan man välja Elastiskt tyg och sy ihop och se vad man får. Väldigt bra är det iallafall för jag tycker som sagt inte om att montera ihop för hand. Allra bäst är naturligtvis en linker, men min är trasig. Jag kanske ska sätta upp det på listan över saker som behöver fixas 2010.

Min Silver Reed 580 har fått ett nytt hem och näst på tur att säljas står den andra elektroniska Knitmaster 500. Så fort jag är klar med tröja nr 2 ska jag sätta upp den maskinen med resårbädden och gå igenom den ordentligt. Resårbädden har jag inte provat någon gång. Jag tror att jag behåller resårbädden att ha till min hålkortsmaskin. Men först ska allt gås igenom ordentligt.