Jag ger upp

Resårbädden vill inte samarbeta med hålkortsmaskinen heller.

Resårbädden vill inte samarbeta med hålkortsmaskinen heller.

Nu har jag hållt på med den trilskande resårbädden hela förmiddagen och nu ger jag upp. Den är nog helt enkelt utsliten skulle jag tro. Jag började med att ta fram min hålkortsmaskin och se om de passade bättre ihop. Jag kom längre, men sticka går helt enkelt inte. Det är svårt att få resårsläden att koppla ihop. Dessutom upptäckte jag att resårbädden ”skjunker” sakta men säkert. Rost och utslitna skruvar och skruvfästen gör sitt till. Kopplingen mellan avstrykaren och resårsläden var också trött, men det gick att åtgärda med lite våld. Sedan är det svårt att avgöra hur mycket roll det spelar att skruvarna till fästena inte är orginal.

Det är lätt att vara efterklok. Tänk så mycket lättare det hade varit om jag testat detta när jag hade en annan resårbädd av märket Silver Reed. Då hade man kunnat ta en annan resårsläde och provat med och en annan resåravstrykare.