Familia stickar

Man kan sticka med den gamla stickmaskinen Familia

Man kan sticka med den gamla stickmaskinen Familia

Häromdagen satte jag upp Familian för att prova om det gick att sticka med den. Det gjorde det som framgår av bilden ovan, men vissa nålar stickar fel ibland. Locken är tröga och jag tror att det är det som är problemet. Man skulle behöva plocka ur och smörja dem. Sagt och gjort jag skred till verket och gjorde ett försök att skruva av främre nålskenan som ska hålla nålar och nålbromsnöre på plats enligt instruktionsboken. Det misslyckades. Känns som om skruvarna bara far runt runt. Tyvärr var det svårt att få dem att fästa igen. Delar av nålbädden är i plast och den borde vara väldigt skör såhär 50 år senare så jag misstänker att det är några skruvfästen i plast som gett upp. Jag får försöka smörja nållocken utan att plocka ur dem ur maskinen istället.

Som ni ser använder man ingen uppläggningskam och inga tyngder. Uppläggningen gör man med e-wrap och sedan börjar man bara sticka.

Annars har jag mest sytt sista veckan. Bilder kommer i ett annat inlägg. Kamerabatteriet blev utmattat ligger nu på laddning.