Att det ska vara så svårt….

Med DesignaKnit alltså! Man kan verkligen undra hur de har gjort för att få till ett så användarovänligt program.

I helgen skaffade jag 4DEmbroidery till min Husqvarna broderimaskin. Efter två minuter var jag igång med att prova att ändra i broderifiler, klippa ut, vrida runt, lägga till text med mera. Det tog några minuter till och lite läsning i hjälpfilen  innan jag kom på hur jag gör för att läsa till och från mina d-cards och det blanka kortet.

Och med Designaknit har jag minsann suttit mer än några minuter! Standardmodellerna har jag hyfsad koll på tack vare en tidningsartikel jag hittde. Nu slåss jag med ytmönsterdelen. Jag skulle klippa ut en bit av ett mönster och göra ett nytt mönster av. Markerade, kopierade, öppnade ett nytt tomt ark och klistrade in efter konstens alla regler. Ibland hände absolut ingenting en gång fick jag in mönstret men fick konstiga medelanden när jag försökte spara sista gången blinkade den urklipta biten till ibland när jag höll nere shift. Då gav jag upp! Nu verkar det dessutom så att själva grundmönstret ligger sparat som en helt blank utan något mönster alls. Hur gick det till? Ja, inte vet jag. Jag brukar vara supernoga med att inte spara några ändringar, men när det gäller DesignaKnit är det ingen vanlig logik som gäller. Och manualen undrar jag varför de gjort sig besväret att trycka. Den är ju inte till någon hjälp alls! Finns någon som har koll på hur man gör när man kopierar en bit av ett mönster i DesignKnit?

Anledningen till att jag slogs med ymönstren var att jag tänkte sticka ytterligare en mössa med ett annat mönster på. Den första jag stickade har ett mönster som finns inbyggt i Brother 970 (nr47). Den ser ut såhär:

Mössa med liten rullkant

Mössa med liten rullkant

Den är stickad i garnet Sport från Brothershoppen. Ett alldeles underbart läckert ullgarn som finns i många färger.

Vi får se om jag orkar tota ihop någon mer mössa. Jag hade tänkt ha med mig lite bidrag till vår stickdag med Kullerbyttan den 14 februari.