Bokrea

Fyra reaböcker.

Fyra reaböcker.

Naturligtvis har jag inte kunnat låta bli att ta en sväng in på bokrean. Men det var magert med böcker jag var intresserad av i år. Den enda stickbok jag hittade handlade om stickat för hundar. Kan ju förvisso vara bra om man har hund, men det har inte jag.  Men en vacker bok om Te är ju aldrig fel. Uuve Snidare Svensk Slöjd Konst var riktigt bra. Här finns en genomgång om alla möjliga slödarter och historia. Kul. Träna med gummiband är tänkt för min dåliga axel. Jag har redan gummibandsövningar så jag tänkte utöka samlingen. Tegelstensboken En värld utan slut med 1200 sidor är tänkt för sommar och semester. Perfekt att skjunka ner i en solstol på altanen, lägga upp fötterna på en annan stol, parasollet på plats så man inte får solsting och så läääääsa.

Appropå läsa så har jag kikat lite på läsplattor. Ny elektronisk pryl, men så insåg jag att jag kunde ladda ner ett gratisprogram för eböcker till min handdator och sedan surfa in på bibilioteket och låna en bok. Klockan nio på kvällen. Tala om jourbibiliotek. När min äldsta var liten och läser metervis med böcker jämt tyckte hon att det saknades ett jourbibliotek. Böckerna var ju alltid slut när bibilioteket var stängt. Nu är det här – jourbibilioteket. Boken tar till och med bort sig själv så man slipper gå och lämna tillbaka.

Lite sticka har det blivit. Inspirerad av vår stickträff och koftan med lingonmönster har jag tänkt använda lite bomullsgarn som finns i samlingarna. Tyvärr har jag inte tillräckligt mycket av någonting så det får bli två bottenfärger. Den  som är närmast på bilden är varmare i färgen tänkte jag ha på bak och framstycken. Den gråare till ärmarna. Eller blir det snyggare att ha brun botten och ljust mönster? Mer provstickning kanske behövs? Men då kanske garnet inte räcker? Har ni några råd så välkomnar jag dem!

Två provlappar med lingonmönstret på.

Två provlappar med lingonmönstret på.