Ur skåpet

I brist på nyproducerat tänkte jag visa upp en kofta jag stickade för ca 8 år sedan till min yngsta dotter. Den hängde kvar i hennes garderob när jag tyckte att jag behövde något ”nytt” att sätta på mig för ett par dagar sedan.

Lila långkofta

Lila långkofta

Av någon anledning passar den faktiskt riktigt bra på mig.  Långkoftor hör väl inte till det som är allra mest modernt just nu men skön är den. Modellen är skapad i Knitware och själva ribbmönstret och idén till koftan är hämtad från häftet  ”The cardigan book” av Knitmaster.  Ribbmönstret är lite intressant för det är stickat så att ribben inte åker ihop. Om ni ser det här häftet så köp det! Jag har stickat flera koftor med utgångspunkt ifrån det.

Annars har jag satt igång med min bomullskofta.  Modellen har jag snickrat ihop i Knitware och sedan skulle jag kombinera den med en färdig beskrivning. Det blev en hel del räknande för att få ihop dem. Det här är också premiär för mönsterstickat plagg på Brothern och då upptäcker man att det finns mycket att lära om den här stickmaskinen. Hur nollställer man till exempel varvräknaren men har kvar mönstret på samma varv? Det var en av de problem jag ställdes inför. Sedan är det ju så att när man är helt självlärd, som jag är, så har man lärt sig göra saker på ett sätt och så kan man inget annat. Jag har väldigt svårt för delstickning av halsringningen, men inga problem med att delsticka hälen på sockor.  Här blev det mycket trassel och jag fick repa upp och så blev det fel och sedan lyckades jag tappa hälften av maskorna. Då började jag om. Jag ska repa upp det stycket. Det är ont om garn också.  Förhoppningsvis löser det sig. Andra gången jag stickade höger framstycke gick det mycket bättre.