Vilken dag!

Igår hade vi träff med Kullerbyttan i Stockholm. Roligt och inspirerande som alltid. Men vägen dit var ovanligt lång igår.

Jag åkte hemifrån före sju för att försöka orientera mig på den nya järnvägsstationen här i Uppsala. Jag hittade rätt perong och hur jag tog mig dit och satte mig på ett lokaltåg till metropolen Tierp. Jag var tillbaka i stan vid kvart i tolv och traskade upp till jobbet (tjugo minuters promenad), åt mat. Hann öppna datorn och kolla mejl. Sedan gick jag igen vid kvart i två tillbaka till järnvägsstationen. Den här gången för att ta samma lokatåg åt andra hållet, nämligen till metropolen Knivsta, där jag tillbringade resten av eftermiddagen. Därefter tog jag SJtåg från Knivsta till Stockholm och tunnelbana till Stickbutiken. Hem igen med nio-tåget. En buss här i stan och så hemma vid kvart över tio. Då var jag trött!

Med mig hem från Kullerbyttan fick jag följande ”slang”

skumgummiremsa.

skumgummiremsa.

Det är en nålbroms till LK-150. Motsvarar tryckstången på en metallmaskin, men den här kan inte kallas stång eftersom det bara är en lös remsa. Nu ska jag försöka klura ut hur jag ska få den på plats. Men inte ikväll. Jag tänker skjunka ner framför tvn och en dvd-film och sitta alldeles stilla hela kvällen.