Valborg

Här i Uppsala är sista april en alldeles speciell dag. Chanpangefrukost, forsränning, picknick vid Ekonomikum, mösspåtagning vid Carolina, sång vid Gunillaklockan och därefter fest hela natten på nationerna. De sistnämnda började redan igår med kvalborgsfirande.

Själv har jag varit en sväng ner och tittat på forsränningen. Det är alltid roligt. Forsränningen består av diverse flytetyg som studenterna bygger ihop. Sedan gäller det att ta sig  nerför Fyrisån med en hel båt. På vägen finns kvarnfallet som inte brukar vara så nådig mot alla båtar.   Om ni vill se hur det kan se ut så klicka på länken. Det är en filmsnutt från sagda evenemang 2008.

Forsränning 2008 från YourTube

Sedan gick jag till en blomeraffär som sålde billiga penser. Så nu har jag sopat och planterat. Här är en av krukorna:

Penser i kruka på min uteplats

Penser i kruka på min uteplats

Jag fick en senkommen beställning på pulsvärmare som skulle vara lite längre än de jag har brukat sticka.  Det blev premiär för dessa på Brothern. Då gjorde jag en del upptäckte. Linda har ju klagat på att hon inte får till 2×2 reår något bra. Det förstår jag för beskrivningen i Silver Reeds manual är mycket bättre och ger en mycket bättre resår. Jag ska försöka tota ihop en beskrivning på detta så att även brotherägare kan få till något bra. Jag var också tvungen att dra ner maskspänningen för att få det ungefär lika fast som med Silver Reed. Det här verkar vara rätt vanligt att man får sticka på lite lägre maskspänning än vad man gör på en Silver Reed-maskin. Nu ska jag bara sy ihop pulsvärmarna så är de klara för leverans.

Muddar innan de är ihopsydda.

Muddar innan de är ihopsydda.