Jag virkar…

Eller försöker iallafall.

En virkning på g.

En virkning på g.

Bakgrunden är att jag läste om en kepsCarinas Maskinstickningblogg och tyckte den var så vansinnigt snygg att jag ville göra den. Till saken hör att jag egentligen inte kan virka. Visst jag har virkat lite i skolan men det var ju inte direkt igår och visst vet jag att jag virkade ett linne till mig själv men det var på 70-talet och hur jag fick ihop det är en gåta.

Så beväpnad med en virkbok som fanns i bokhyllan satte jag igång.  Inga problem att förstå hur man gör halvstolpar, det förklarar boken så bra. Men boken förklarar inte vad man stoppar ner virknålen, och hur räknar man egentligen ett varv? Hur ser den bakre maskbågen ut tillskillnad från främre, ska man göra smygmaskor i början av varje varv eller bara det första??? Frågorna är många och det är otroligt så lite boken visar ändå. Medges att det blir en aning lättare nu när jag kommit några varv men om det verkligen blir något återstår att se. Framför allt om det blir något som liknar kepsen på bilden. Fortsättning lär följa.