Hur lång tid tar det att sticka en tröja?

Jag misstänker att jag inte är ensam om att ha fått den frågan. Vanligtvis tar det ju inte så lång tid att sticka en tröja, men att planera, provsticka, göra mönster med mera tar sin rundliga tid. Åtminstone för mig. Men här är en tröja som verkligen kommer ta tid att sticka.

spets-stickning med två slädar

spets-stickning med två slädar

Jag har dragit igång med tröjstickningen i spets i fullskala och det här kommer att ta tid! Men så bra det går! Hellre långsamt och bra än snabbt med massor av problem. Ni som har en Brothermaskin med spetsläde är bara att gratulera. Prova om ni inte har gjort det. Jag får dessutom hela tiden stöd av databoxen som sätter upp stora utropstecken om jag råkar köra ut med fel släde på bädden.

Jag blev extra inspirerad att dra igång med den här tröjan just idag. Det var ju så varmt. Jag var helt oförberedd när jag klev utanför dörren idag för att ta mig en liten springtur, iförd det jag hade för några dagar sedan utan att det var för mycket. Idag dröp jag av svett när jag kom hem. Dottern  kom förbi och lånade min cykel och hade gjort samma tankefel. När hon kom tillbaka hade alla tröjor, mössor och vantar åkt av. Det är så snabba växlingar såhär års.