Jag kan virka eller kan jag virka

Ja, jag undrar. Iallafall tyckte jag att det var så kul att virka att jag inhandlade en bok. Så nu är jag ägare till två böcker om virkning.

bok: Virkskolan av Jan Eaton

bok: Virkskolan av Jan Eaton

Däremot undrar jag vad det är jag har virkat ihop. Meningen var att det skulle bli en keps. Men nu börjar jag undra vad jag har gjort. Nu är nämligen garnet slut, men det ska inte vara det enligt beskrivningen för jag har en del kvar att virka. Sedan är den enormt stor, trots att jag minskat antalet varv. Titta här:

Jätte-keps bredvid bok

Jätte-keps bredvid bok

Och jag börjar tvivla på att jag verkligen virkat halvstolpar som det står i beskrivningen. Jag tycker de ser helt annorlunda ut i Virkskolan. Någon virkkunnig kanske kan uttala sig.

Är detta halvstolpar?

Är detta halvstolpar?

Virkskolan är en bra bok som jag säkert kommer att ha nytta av. Den har massor med tydliga bilder, förkarar vad som är varv och annat som en nybörjare kan behöva.