Datering är svårt

Man kan undra varför det är så otroligt svårt att komma ihåg när olika händelser tick av stabeln. Jag har skrivit lite om slätstickning på Kullerbyttans blogg och då letade jag upp ett gammalt foto av ett av mina första plagg stickade på stickmaskin. Om inte det allra första? Jag minns som sagt inte.

En enkel barnkofta

En enkel barnkofta

Garnet är bomullsgarn från Regnbågen. Inhandlat på hemslöjden i Falun. Barnet i koftan är min yngsta dotter och nu börjar dateringsfunderingarna snurra i mitt huvud.

Jag är helt säker på att jag lånade stickmaskinen sommaren 1991. Barnet i fråga är fött i april 1990. Här ser hon ut att vara gående och det är sommar på bilden. Inte kan hon väl vara två år? Koftan är iallafall stickad 91. Jag åstadkom två koftor den sommaren. Den här och så en till storasyster. Men den senare har jag ingen bild på. Bägge slätstickade. Storasysters kofta var från boken ”Sticka med stickmaskin”  En av dem från Planch 3, men helt utan mönster. Jag gjorde falsk resår eftersom jag inte hade lånat resårbädden än. Det gjorde jag sommaren efter.

Det troligaste är att bilden är tagen i slutet av augusti eller början av september. Då gick dottern definitivt omkring. Dessutom syns ett av storebrors lekiskompisar på ett hörn så skolterminen hade börjat.