Mycket i huvudet

Det har varit lite tyst från mig i rätt många dagar nu. Jag har inte rymt fältet, men det har varit så väldigt mycket annat att det inte riktigt funnits plats för stickning den senaste tiden. Det enda jag stickat på flera veckor är sista ärmen till min tröja. Nu håller jag på att laga hål och så ska jag knåpa ihop den.

Det första som hände var att den här maskinen dök upp i arbetsrummet och jag överfölls av häftig sylust.

Elna Overlock 925 DCX

Elna Overlock 925 DCX

Overlocker är något som är väldigt kul att sy med! Jag har en 16 år gammal Singer-overlock som jag inte trivts med alls. Men jag tycker inte att jag syr så mycket att jag hade samvete att köpa en helt ny. Då fick jag se ovanstående Elna på sysidan som dessutom såldes av en bekant till mig.  Detta är en fantastisk maskin. Man slipper fipplandet med att ställa in trådspännngen. Det gör maskinen själv och det bästa av allt- det fungerar! Den är femtrådig och det går att sy kjedjesöm med den. Det hade min bekant använt när hon sydde ihop stickat. Gissa vem som ska prova!

Förra helgen var det bröllopsyra och vi var på resa till ett bröllop i västergötland. Tog hela helgen, men det var trevligt att umgås lite med sambons släkt.

Så förra veckans händelser.  Här skrev jag om mitt tjutande öra. Högerörat tjuter fortfarande och efter att ha fått några ”godag-yxskafts-svar” från husläkaren sökte jag till en öronspecialist och fick reda på att jag har en liten hörselnedsättning på bägge öronen och det är orsak till att jag fått tinnitus i höger öra. Jag har inte märkt alls att jag hör dåligt, men det borde jag inte märka sa örondoktorn och så fick jag order om att kolla hörseln vart femte år så det kan ju inte vara någon direkt fara på taket.

Och så dagen efter öronbeskedet fick jag erbjudande om nytt jobb! Rätt omtumlande, jag har visserligen sökt och varit på intervju, men jag var rätt övertygad om att jag inte skulle få det. Det var nämligen väldigt många som sökt och rätt många på intervju också. Nu har jag funderat över helgen och visst kommer jag att ta det! Det blev bara lite cirkus i huvudet ett tag.