Kreativiteten vaknar.

En färdigsydd X-bag

En färdigsydd X-bag

Som alltid när jag varit ledig ett tag får jag lust att göra/skapa saker. De sista dagarna har jag ägnat mig åt att sy väskan på bilden. Mönstret heter X-bag och jag köpte det i våras på Quiltbiten. Lätt konstruktion, men inte helt lätt att sy. Det var flera lagar av allt och rätt ofta smet ett lager ur högen så det har blivit lite trixande och fixande. Men färdig är den och den går att använda.

Idag när jag tog med den ut på premiärtur på stan hittade jag rea på velourtyg. Så det ser ut att bli mer sytt framöver. Så fram med gamla mönster och nya overlocken. Det ska bli kul.

Stickning då, har jag helt övergett stickningen. Nejdå, jag har skickat in stickbeskrivning på två maskinstickade mössor till Stickas medlemsblad. Förhoppningsvis dyker de upp i ett nummer lagom framåt hösten när det börjar vara dags att tänka på sådant igen. Sedan får jag lite frågora via mail från folk. Det ger mig något att grunna på. Jag läser lite här och lite där och lär mig nya saker varje dag.