Hösten

Jag har jobbat en vecka precis nu och känner mig som jag skulle behöva semester igen. Nej, allvarligt talat så vet jag att det brukar vara så efter första veckan. Jag har mycket roligt att se fram emot. Först och främst byter jag ju jobb 1 oktober. Det ska bli skoj. Sedan har jag kommit in på en masterutbildning som jag sökte innan jag sökte och fick nytt jobb. Men jag tänkte att jag nog ska klara av det också. Idag fick jag reda på att jag kommit in på de kurser jag ville börja med. Distansundervisning. Praktiskt när man ska jobba också.

Ett litet stickprov har jag åstadkommit idag.

Stickprov i 3x3-resår

Stickprov i 3x3-resår

I julas fick jag en massa Delight-garn som jag planerat att sticka en hängselkjol av. Jag har tänkt mig en överdel i resår och en kjol i slätstickning. Alltså två maskprov. Detta var det första. Jag tänkte mig 3×3 resår och den här blir ganska fast. Maskspänning 5/5 på min Brother 970.  Nu återstår bara att göra ett maskprov i slätstickning och sedan är det bara att sätta sig ner och rita och räkna.

Förra helgen sydde jag en väska. Den är stor och rymlig och kan bli ännu större om man knyter upp banden i botten. Rätt praktiskt. Hämtad från boken  Lappglädje

En stor väska som kan bli ännu större.

En stor väska som kan bli ännu större.