En herrgårdshelg

Vi åkte iväg ett dygn till Krägga Herrgård för att fira diverse bemärkelsedagar med svärföräldrarna. Hemsidan såg lovande ut, men där är det sommar och det gör ju lite skillnad. En skillnad till. Själva huvudbyggnaden var inplastad. Så här såg det ut nere från sjön.

Inplastad herrgård

Inplastad herrgård

Och när man satt inne såg man ingenting av utsikten ut, men det är ju rätt mörkt tidigt såhär års. Otroligt god mat, (inga problem med allergier här inte) sköna sängar och i mina öron, otroliga priser.

För övrigt läser jag och skriver mina pm för brinnande livet. Och har drabbats av svåra stick-abstinensbesvär. Plötlsigt, från ingenstans, dyker tanken upp att visst vore det trevligt med en till stickmaskin. Och så börjar hjärnan planera och fundera. Vad ska det vara  för någon sort? Mellanstickare eller grov är det jag inte har. Elektronisk eller inte och så vidare. Tills någon fönuftig del av mitt inre sa (faktiskt i en dröm) ”men stopp och belägg, en sådan maskin måste ju stå framme och var ska du ställa den” Och det var bara att slokörat hålla med. Köper man en elektronisk maskin till så måste den stå framme och det har jag inte plats till. Jag vill inte stoppa undan min 970. Jag får nöja mig med LKn  ett tag till. Den är lite mer flyttbar än en stålbäddsmaskin med reåsrbädd.

Jag har minst två tröjor jag vill sticka i huvudet. Jag planerar att fixa ytmönstrer och se om det går att få mönsterpassning till en av dem  i DesignaKnit, men det tror jag knappast att jag klarar själv så det får bli en uppgift på Kullerbyttans decemberträff när vi tänkte hålla på med just DesignaKnit.