Hur fördriver man tiden medan man väntar….

Min sockmaskin är påväg. Jag trodde att den skulle få tillbringa helgen i Ljungby men nu är den vidaresänd därifrån. Det står inte vart.

mkm

Ja, så vad gör man då när man väntar och väntar och väntar. Jag har ägnat lite tid åt DesignaKnit. I en gammal Modern Machine Knitting, julinummret 2002, hittade jag en artikel om standardmodellerna och hur man förändrar dem. Det var precis vad jag behövde läsa. Olika program har olika ”tänk” och det gäller att komma underfund med hur just dethär programmet ”tänker”. Knitware är så enkelt. Där ändrar man utseendet genom en meny, vilket gör att det  är rätt lätt att förstå hur det ska bli. I DesignaKnit ändrar man grundelement genom att ange andra mått. Plötsligt insåg jag att det går att göra rätt mycket förändringar även i det här programmet. Men det är inte lika lätt att förstå vad man ska ändra. Vem kunde gissa att man skapar en A-formad tröja genom att ändra måttet för blusning vid bål.  Här är några varianter som tidiningsartikeln gick igenom.

artikelbildI nästa alla maskinstickningstidningar jag läst finns det artiklar om DesignKnit. Jag har alltid suckat över det, men jag börjar förstå poängen. Det är kanske dags för en mer systematisk genomgång av alla sparade tidningar.