Stickning på gång….

Kjolstickning pågår

Kjolstickning pågår

Trot eller ej men här pågår kjolstickning! Tänkte att jag åtminstone måste ha börjat sticka av garnet jag fick i julklapp förra julen. Meningen är att detta ska bli en hängselkjol. Så jag har knåpat ihop en beskrivning med inspiration av bland annat ett mönster i Machine Knitting Monthly Julinummret i år.  Garnet är Delight så det är 50 grams nystan. Det innebär att det är ett fasligt vevande. Det blir cirka 60 varv på ett nystan och jag ska ha ihop drygt 200 till en kjoldel.

Jag har köpt en bok också. Begagnad från England.

En bok av Mary Weaver

En bok av Mary Weaver

Den ser inte mycket ut för världen men innehåller drygt 200 sidor. Teknik och massor med beskrivningar. Jag var helt övertygad om att den handlade om Brothermaskiner, men när jag har börjat läsa inser jag att den beskriver hur man gör på Silver Reed. Det gör nu inte så mycket. Jag har ju en sådan maskin också och kan översätta alla funktioner rätt bra så den här ska nog komma till lite nytta.

För den som inte vem Mary Weaver var så var hon en sådan här grand old lady inom maskinstickning i England. Framförallt har hon gjort sig känd för sina metoder att sticka kjolar. Jag har en del artiklar om just det ämnet i gamla To&Fro-tidningar. När de kom var jag nybörjare så dessa artiklar begrep jag inte mycket av då. Kanske dags att göra en djupdykning i dessa gamla tidningar igen?