Årets första…..

inlägg kommer här. Jag har förstås varit upptagen med läsande och skrivande. Nu har jag fått ”tvångsledigt” eftersom personen vars text jag skulle börja granska i onsdags inte har lämnat någon text. Morr. Jag börjar jobba på måndag och hela härligheten ska vara inlämnad på onsdag i nästa vecka.

Men från det till lite trevligheter. Jag har skaffat en ny digitalkamera!

Cannona Ixus 130

Cannona Ixus 130

Min gamla fyller sju år i dagarna och det har ju hänt en del på kamerafronten. Fast jag har varit rätt nöjd med min gamla. Den har ju fungerat bra för nätet och sedan har jag bara tagit lite bilder på semestern. Med den nya förstår jag varför det inte blivit mer. Den här startar på en gång och tar bild hyfsat snabbt när man trycker på avtryckaren. Det blir väldigt bra bilder med autmatinställningarna och då har jag inte börjat utforska alla manuella inställningar som finns. Och så gick den att koppla rakt in i datorn också. Perfekt. Med den gamla  fick jag ta ut minneskortet och sätta i kortläsare varje gång.

Familjen har börjat signalera att det fattas sockor. Därför var det dags att veva igång Viktorian igen. Eftersom det var ett tag sedan jag stickade sockor sist tänkte jag sticka en provsocka med ett udda sockgarn jag hade liggande. Den blev perfekt. Det är den som är längst till vänster. Glad och nöjd gav jag mig på nästa socka, här illustrerad av ett sockskaft. I verkliga livet vet jag inte hur många gånger jag stickat om. Oftast tappade massor med maskor redan i början, med skaftet kom jag ända till hälen innan hälften föll av. Andra gånger jag plockat ur fel resårmaskor så att det blivit resår under foten och så vidare. Sedan igår kväll lyckades jag sticka en socka till som fungerade. Den till höger.

sockor

sockor

Återstår att sticka en till av skaftet samt av det garn som är kvar så att det kan bli ett par. Det gäller verkligen att försöka komma ihåg att tänka på och kontrollera ALLA inställningar. Men kul är det så det (åtminstone när det blir något) blir nog några fler innan jag är färdig.