Paddan och jag

Paddan stickar snällt .... åt ett håll.

Paddan stickar snällt .... åt ett håll.

Ja, paddan och jag vi kämpar på. Nu har vi kommit så långt så att den faktiskt stickar….. från vänster till höger. Tvärtom från höger till vänster går det inte med någon vidare automatik. Den stannar hela tiden. Jag har bytt nålar i huvudbädden som jag tyckte såg aningen snea ut när man drog ut dem helt. Jag har inspekterat tryckstången och vänt på den eftersom jag tyckte att den var aninen mer fluffig i vänstra kanten än i högra. Jag har kollat maskgallret men hittar ingenting defekt där. Jag har bytt nål i paddan, men inget hjälper. Den stickar åt ett håll, men inte åt det andra. Ibland låter ocskå som om den slår i något när den stickar från höger till vänster, eller så bara stannar den, hela tiden. Det var längesedan jag stötte på något när det gäller maskinstickning som jag inte rätt raskt har bemästrat, men nu har det hänt. Tålamod har aldrig varit min bästa gren så jag tror paddan får vila ett tag tills jag har samlat lite testenergi igen.

Jag tror att jag ska sticka något i spets nu när jag ändå har tagit bort resårbädden! Kanske ska jag passa på att lära mig hur man gör stickmönster med Garment Designer.

Garment Designer och en cd-bok

Garment Designer och en cd-bok

Jag har haft detta program sedan version 1. någonting och köpte det för att göra symönster med det. Sedan kan man också använt det för att göra stickbeskrivningar med. Hon som skapat programmet är maskinstickare och en mycket duktig sådan.

Programmet är otroligt lättanvänt jämfört med DesignaKnit. Man väljer olika designelement ur menyer och kan sedan förändra dem med musen direkt på skärmen. De har bytt licens-system från att ha kontakt med en server och flytta licensen till en liten dongel som man sätter i en usb-port. (Syns på bilden precis vid G på kartongen). Mitt gamla program fastnade i min gamla dator där cd-spelaren gick sönder. Då blev det omöjligt för mig lägga tillbaka licensen på servern och alltså kunde jag inte få licens i min nuvarande dator. Men nu, äntligen är det på plats. Det har ocskå tillkommit en del roliga saker i denna version. Så kan man tillexempel skapa stickbeskrivningar i 45 graders vinkel.

Cd-boken innehåller en del tips på hur man kopierar existerande kläder eller kläder efter en bild. Exempel finns både i sytt och stickat.