Först panik sen……

Ja, igår utbröt panik här hemma. Dongeln till mitt Garment Designerprogram var borta! Utan den så fungerar inte programmet. Uj vad jag fick leta! För att idag på eftermiddagen hitta den. I rätt låda, men invirad i en plastpåse så att det inte syntes igenom vad som var i. Jag hade dessutom glömt att jag hade lagt den i påsen så jag visste inte heller riktigt vad jag skulle titta efter.  Såhär ser den ut:

Dongel

Dongel

Nu ska jag hålla bättre reda på den!

Sen satte jag mig för att testköra Garment Designer lite mer än förra gången. Det bar sig inte bättre än att jag plötsligt hade tillverkat ett tröjmönster till mig och minns att jag nog hade en stuvbit i skåpet som skulle passa. Mönsterbitarna skriver man ut på en vanlig skrivare och sedan fogar man ihop den. Här är mönsterdelarna till tröjan.

Mönsterdelar utskrivna på en vanlig skrivare och sedan ihopfogade.

Mönsterdelar utskrivna på en vanlig skrivare och sedan ihopfogade.

Nu har jag sytt ihop en del av tröjan och den ser ut såhär

halvfärdig kortärmad tröja i tunn trikå

halvfärdig kortärmad tröja i tunn trikå

Den behöver tas in lite här och där. På provdockan är det enkelt gjort, man formar och sätter nålar in i dockan så att formen håller sig. Det går inte att göra på mig.

Idag har jag också lämnat in sista inlämningsuppgiften för terminen. Nu återstår bara att ge respons på en annan persons arbete och sedan kanske göra något litet åt den här sista uppgiften före slutliga inlämningen nästa helg. Det ska bli skönt med sommarlov!