Och vad ska jag göra nu?

Vårt matbord i vardagsrummet fyllt med papper, böcker och någonstans finns också en bärbar dator.

Vårt matbord i vardagsrummet fyllt med papper, böcker och någonstans finns också en bärbar dator.

Sista uppgiften på vårens kurser är inlämnad och det är dags att rensa upp på matsalsbordet. Där har jag hållit till med studierna sedan yngsta dottern kom hem och återtog sitt rum för några veckor sedan. Bara att sätta igång och sortera in papper och hitta någon bra plats för böckerna och sedan hitta något annat att fylla tiden med. Det känns lite tomt faktiskt.

Så jag letade reda på lite böcker jag tycker fattas i min bokhylla. Böcker om 1700-tals dräkter. Jag skulle behöva sy mig en ny. Det planerade jag att göra redan förra sommaren, men hann inte så långt. Nu finns här ytterligare lite inspriation i form av dessa böcker.

syböcker

Boken om att sy med overlock skaffad jag mig för det är också ett sommarprojekt. Jag köpte ju en ny overlock förra sommaren och har sytt lite, men inte tillräckligt mycket för att bli riktigt säker. Det är fortfarande så att jag känner en viss tveksamhet till att ta fram den, fast jag vet att något jag gör skulle passa mycket bättre att sy på overlocken.  Har jag bara det minsta bråttom känns det för osäkert eftersom det tar tid för mig att trä om och provsy. Nu ska det bli ändring på detta! Den här lilla boken är inte alls dum faktiskt. Den innehåller massor med tips och praktiska råd för hur man ska lyckas.

Stickmaskinerna då undrar ni säkert. Här har jag flera projekt igång så vi får se hur långt jag hinner.  Paddan, göra stickbeskrivningar med Garment Designer, sticka en kofta i ett bomullsgarn jag köpt är bara några exempel på sådant jag vill göra.

Ser inte ut som om jag kommer att sakna studierna så värst mycket eller hur.